Tokaj-hegyaljai borvidék
A Tokaji borvidék, a világ első zárt borvidéke 1737 óta és UNESCO Világörökségi helyszín, elsősorban egyedülálló édes borairól, a Tokaji Aszúról híres . A vulkanikus talajon termő fő fajták, mint a Furmint és a Hárslevelű, valamint a különleges mikroklíma teszik lehetővé a nemespenész (Botrytis cinerea) kialakulását, amely az aszúborok alapja . A borvidéken száraz fehérborok és más borkülönlegességek, például a Szamorodni is készülnek, melyeket hatalmas, történelmi pincerendszerekben érlelnek .
12
Artikel
1
12
Fedezd fel Tokaj-Hegyalja borait olyan neves pincészetek kínálatában, mint a hercegkúti Götz Pincészet, a régió legnagyobb borászata, a Grand Tokaj, vagy a mádi Monyók Pincészet . Ezek a termelők készítik a világhírű “Tokaji” borokat, különösen az édes Aszút és a karakteres Furmintot, ötvözve a modern technológiát a borvidék több évszázados hagyományaival .